Polkupyöräkauppa netissä – Bikester
Viikonlopun pyöräseikkailut
30 PÄIVÄN AVOIN KAUPPA ILMAISET PALAUTUKSET
Sähköpotkulaudat - Uudet urbaanitulokkaat
Kestävä, ympäristöystävällinen elämäntyyli on nykyisin varsin yleistä. Sähköpotkulaudat ovat ympäristölle yhtä ystävällisiä kuin hauskoja ajettavia. Ne ovat myös helposti liikuteltavia, hyvää vastinetta rahoille, kompakteja kokoon taitettavia ja vievät sinut luotettavasti määränpäähäsi, tarjoten erinomaisen vaihtoehdon kaupunkipyörälle.

Sähkölaudat

0 Tuotteet
Valitettavasti hakusi ei tuottanut yhtään tulosta.

Näppärä sähköpotkulauta – moderni ja tietoinen valinta

Sähköpotkulauta on menopeli, jonka suosio on kasvanut huomattavissa määrin viimeisten vuosien aikana. Sen lisäksi, että kyseessä on näppärän kokoinen ja ketterästi liikenteessä liikkuva moderni ajokki, on se myös ekologinen tapa liikkua. Sähköllä toimivat ajoneuvot ovatkin erinomainen ympäristöteko, ja mitä useampi mopo tai skootteri vaihtuu esimerkiksi sähköpotkulautaan tai sähköpyörään, sitä syvempään ympäristö kumartaa ja kiittää. Mikäli olet aikeissa taittaa esimerkiksi työmatkat auton sijaan sähköpotkulaudalla, sen kyydissä nautit vauhdin hurmasta ja ohi vilahtavista maisemista samalla, kun pääset nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta. Kaiken lisäksi teet sen hyvällä omallatunnolla jättäessäsi valitsematta kulkuneuvoksesi polttoaineella toimivan vaihtoehdon. Segway Ninebot E25d Sähköpotkulauta

Monissa sähköpotkulaudoissa on mekanismi, jonka avulla laudan pystyy taittamaan kokoon nappia painamalla. Tämä tuo sähköpotkulaudan käyttöön huomattavaa joustavuutta, kun laudan selästä voi kätevästi hypätä vaikkapa bussin kyytiin ja lauta kulkee mukana kompaktin kokoisena. Lisäksi kokoontaitettavuus helpottaa laudan säilyttämistä kotona sisätiloissa tai varastossa, jossa se ei vie liikaa tilaa. Sähköpotkulauta toimii akulla. Eri malleista riippuen sähköpotkulautojen akkujen kantamat voivat vaihdella suurestikin. Parhaimmillaan akun kantama voi olla jopa 20 kilometriä, ja tällaisella akulla varustetun sähköpotkulaudan valitsemalla voit nauttia useammista lyhkäisistä matkoista ennen tarvetta akun lataamiselle. Sähköpotkulaudan akun lataaminen käy kuitenkin varsin näppärästi, sillä sen voi ladata missä tahansa pistorasiassa.

Pidä turvallisuus mielessä sähköpotkulautaillessa

Kuten pyörällä tai perinteisellä potkulaudalla liikuttaessa, myös sähköpotkulaudan kanssa on erittäin tärkeää käyttää turvallisuuden maksimoivaa pyöräilykypärää. Vaikka kypärän käyttö ei olekaan yleisesti pakollista sähköajoneuvoissa, sellaisen käyttö on aina suositeltavaa riippumatta siitä, kuljetko laudallasi syrjäisemmillä reiteillä tai kaupungin keskustassa. Kypärä on erittäin halpa henkivakuutus, joka ehkäisee vakavia vammoja mahdollisen kolarin tai kaatumisen osuessa kohdalle. Bikesterilta tilaat kätevästi niin sähköpotkulaudan kuin laadukkaan kypäränkin, jonka ansiosta voit nauttia huolettomammista kilometreistä.

Kypärän lisäksi sähköpotkulaudan omistajan kannattaa huolehtia myös vakuutus kuntoon. Kun olet hankkinut vakuutuksen ennen laudan kyytiin hyppäämistä, voit ajella turvallisin mielin. Haaverien tai kolarien kohdalle osuessa vakuutus takaa sen, ettei onnettomuus käy sinulle kalliiksi. Sähköpotkulaudalla ajettaessa on myös tärkeää ottaa huomioon, missä sillä saa huristella ja missä taas ei. Jalkakäytävillä sillä saa lain mukaan ajaa kävelyvauhdilla, kun taas pyörä- ja autoteillä kevyiden sähköajoneuvojen luokkaan lukeutuvan sähköpotkulaudan vauhti saa nousta jopa 25 km/h asti, mikäli laudan maksiminopeus siihen yltää. Toinen huomioon otettava seikka on se, että sähköpotkulauta kulkee parhaiten tasaisella, asfaltoidulla tienpinnalla, joten päällystämättömille poluille sillä ei kannata suunnata.

Sähköpotkulaudan valinnassa huomioon otettavia seikkoja:

  • Jarrutusjärjestelmä – Jotta sähköpotkulauta on tieliikennekäyttöön hyväksytty, siitä tulee löytyä kaksi toisistaan erillään olevaa jarrutusjärjestelmää. Useimmissa malleissa nämä löytyvät jalkajarrun ja ohjaustangon jarrukahvan muodossa.
  • Akun kesto – Ennen sähköpotkulaudan valintaa kannattaa perehtyä tarvittavaan akun kestoon. Jos aikeissa on taittaa parin kilometrin matkoja, tarpeeseen riittää pienemmällä kantamalla varustettu akku. Jos taas laudalta halutaan joustavuutta mahdollisten pidempien matkojen suhteen, omaan lautaan kannattaa valita kerralla suuremman kantaman ja käyttöajan tarjoava akku.
  • Nopeus – Sähköpotkulautamallit vaihtelevat maksiminopeuksien osalta ja useimmissa malleissa maksiminopeus asettuu 20 km/h tuntinopeuteen. Mikäli olet aikeissa ajaa laudallasi enimmäkseen jalkakäytävillä, lautaan riittää pienempikin maksiminopeus, koska jalkakäytävillä saat ajaa ainoastaan kävelyvauhtia. Auto- ja pyöräteille liikkuvalle puolestaan suurempi maksiminopeus on monesti tervetullut ominaisuus.
  • Vakionopeudensäätö – Mikäli laudan kyydissä huristeluun halutaan rentoutta tai tarkoituksena on keskittyä nauttimaan enemmän maisemista, vakionopeudensäädin tuo ajoon huolettomuutta. Tämä suosittu ominaisuus löytyy tänä päivänä yhä useammasta sähköpotkulaudasta.
  • Kokoontaitettavuus – Useat sähköpotkulaudat ovat napinpainalluksella kokoontaitettavia, mutta eivät suinkaan kaikki. Tämä ominaisuus kannattaa ottaa huomioon omaa lautaa valitessa, mikäli aikeissa on kuljettaa lautaa aika ajoin auton, bussin tai vaikkapa metron kyydissä.

Laadukkaat sähköpotkulaudat Bikesterilta

Sähköpotkulautojen markkinoilla on tarjolla useita laadukkaita tuotemerkkejä. Bikesterilta voit löytää ajankohtaisesta tarjonnasta riippuen sähköpotkulautoja esimerkiksi brändeiltä Micro , EGRET, Metz ja THE-URBAN . Ennen merkin valintaa kannattaa tutustua kunkin sähköpotkulaudan yksityiskohtaisiin tuotekuvauksiin. Meillä Bikesterilla se käy kätevästi – tuotekuvaa napsauttamalla saat esille kunkin sähköpotkulaudan tarkkaan luetellut ominaisuudet, kuten esimerkiksi akun kantaman, maksiminopeuden, tiedot moottorista ja akusta ja paljon muuta. Ominaisuuksiin perehtymällä itselle ja omiin tarpeisiin sopivimman laudan löytäminen käy huomattavasti helpommin.