Polkupyöräkauppa netissä – Bikester
Varaston tyhjennys - jopa -80%1
ILMAISET PALAUTUKSET
ILMAINEN TOIMITUS YLI 99 €6
Triathlonräder
Triathlon-polkupyörät: kilpasilla kellon kanssa
Jos harrastat triathlonia tai aika-ajoja, niin loputtomasti tikittävästä kellosta ja tuulenpuuskista tulee helposti pahin vihollisesi. Siksi polkupyöränvalmistajat ovatkin kehittäneet kiistattomia malleja juuri tälle lajille. Kun ohjaustangon ja satulan välinen pudotus on huomattava ja ohjaustanko on litteä, pyöräilijät nauttivat aero-optimoidusta, erittäin sporttisesta ajoasennosta. Aerodynaamiset rungot, haarukat ja kiekot ovat myös kriittisiä. Siksi hiilikuitu on useimpien valmistajien ykkösvalinta, koska sitä voidaan muokata vaatimusten mukaisesti tinkimättä jäykkyydestä tai painosta.

Triathlon-pyörät

1 Tuotteet
Suodata
Nollaa

Hinta

että
Lajittele
Suosituin Uusin Paras arvostelu Hinta, laskeva Hinta, nouseva Isoin alennus
Suodata
Lajittele
Suosituin Uusin Paras arvostelu Hinta, laskeva Hinta, nouseva Isoin alennus
Cube Aerium C:68 SL Low, musta
Cube Aerium C:68 SL Low, musta
Cube
Aerium C:68 SL Low, musta
OVH 6 749,00 € 4 879,00 €
  • Versiot: M | 56,6cm (28")
- 27 %
ALE

Runsas valikoima triathlonpyöriä Bikesterilta!

Triathlon on vauhdikas kestävyyslaji, joka koostuu kolmesta eri lajista uinnista, pyöräilystä ja juoksusta. Kaikki kolme lajia suoritetaan peräjälkeen ilman taukoja. Triathlonin kehitti San Diego Track Club jo 1970-luvun alussa, ja vuonna 1978 järjestettiin Havaijilla ensimmäiset Ironman-kilpailut, jonka näkyvyys on nostanut lajin suurta suosiota. Ensin kilpailumatkat olivat tämän päivän kilpailuja huomattavasti lyhyempiä, eikä eri osuuksien pituuksia määritelty erityisemmin. Tämä monipuolinen laji tarjoaa upeita elämyksiä kaikille innokkaille triathlonin ystäville. Suomalaisten keskuudessa triathlon tunnetaan usein pelkkänä koko päivän kestävänä kilpailuna. Triathlonissa kilpaillaan kuitenkin useilla eri matkoilla, jopa erittäin lyhyillä, ja kaikki kisamatkat ovat oikeita triathlonmatkoja. Suosituin matka on perusmatka, jossa uidaan 1500 m, pyöräillään 40 km ja juostaan 10 km. Suurin osa kansallisista ja kansainvälisistä kilpailuista järjestetään juuri tällä matkalla ja se sisältyy myös olympialajeihin. Triathlon hyväksyttiin olympialiikkeeseen vuonna 1994, ja laji osallistui ensimmäistä kertaa vuoden 2000 kilpailuihin, mikä lisäsi lajin suosiota ja arvostusta entisestään. Monia triathlonkilpailuja käydään myös perinteistä perusmatkaa lyhyemmillä matkoilla, joten jokaiselle löytyy omalle kuntotasolle sopiva haaste. Thriathlon sopii erinomaisesti kaikenikäisille ja -tasoisille kilpailijoille ja vapaa-ajan harrastajille. Triathloniin sisältyvät seuraavat urheilulajit:

  • Uinti
  • Pyöräily
  • Juoksu
Laadukkaat Triathlon-pyörät Bikesterilta!

Paljon erittäin korkealaatuisia kilpailu Triathlonpyöriä!

Triathlonpyörää käytetään triathlonin pyöräilyosuudessa, joka perimmältään aika-ajo. Siksi triathlonistien käyttämät pyörät muistuttavat lailla aika-ajopyöriä. Aika-ajopyörää ja triathlonpyörää saattaa olla vaikea erottaa toisistaan, ja joskus pyöränvalmistajat tekevät triathlonpyöristä sellaisia, että niitä voidaan käyttää myös aika-ajopyörinä. Triathlonpyörä eroaa aika-ajopyörästä jonkin verran, sillä triathlonpyörä on edestä korkeampi, sillä triathlonissa seuraavana lajina pyöräilyn jälkeen on juoksu. Aika-ajopyörän matala ajoasento tulisi rasittamaan liikaa alaselkää ja reiden takaosan lihaksia, jotka ovat juoksuosuudella erittäin tärkeitä.

Triathlon alkaa uintiosuudella, joka tapahtuu avovedessä, ja täällä pohjoisemmalla pallonpuoliskolla yleensä järvessä ja ulkomailla meressä. Olosuhteet vaihtelevat kisasta toiseen, ja joskus satutaankin huiskimaan korkeiden aaltojen seassa. Jos veden lämpötila laskee alle 22 asteeseen, voidaan pukeutua lämmittävään märkäpukuun. Triathlon-kisan lähtö tapahtuu joko suoraan rannalta, laiturilta, tai vedestä. Kaikki kisaajat lähtevät matkaan yhtä aikaa, ja poijulta poijulle on ehdittävä ennen muita. Vedestä nousun jälkeen juostaan pyörien luo vaihtoalueelle. Kypärä vetäistään päähän, napataan polkupyörä telineestä ja hypätään pyörän selkään. Juoksun alkuvaiheessa reisiä ja lihaksia polttelee tiukan pyöräilyn jäljiltä, mutta ne tottuvat pian uudenlaiseen rasitukseen. Pyöräilyosuus poljetaan maantiellä kapeavanteisilla ja vauhdikkailla kilpapyörillä, jotka saat Bikesterin valikoimasta. Tämän hetken kuumimmat triathlonpyörät löytyvät meidän laajasta valikoimastamme, kuten esimerkiksi Cervelon P5, joka on yksi nopeimmista triathlonpyöristä. Se on kaikkien aikojen aerodynaamisin triathlonpyörä, ja se mikä on aerodynaamista, on myös erittäin nopeaa. Pyörän runko on kauttaaltaan optimoitu minimoimaan ilmanvastus joka puolelta. Nämä erinomaiset ratkaisut ovat tehneet Cervelon P5-triathlonpyörästä aerodynaamisesti jopa 30 sekuntia nopeamman noin 40 kilometrin aika-ajossa. Perinteisen tuulitunnelin sijaan tämän pyörän suunnittelussa on käytetty niin sanottua CFD-teknologiaa. Fujin D6 on huippuluokan aika-ajo-/triathlonpyörä hiilikuiturungolla, Ultegra/Dura-ace osilla ja Hutchinson Equinox-kiekoilla. Fuji on ajatellut kaikkea tätä hiilikuiturunkoa suunniteltaessa. Sen aerodynaamisuus ja ajo-ominaisuudet ovat omaa luokkaansa. BH Bikes GC Aero 2 on rungoltaan suunniteltu kilpailemiseen. Tämä aerodynaamisesti muotoiltu runko on kehitetty tuulitunnelissa.

Triathlonpyörän lisävarusteet edullisesti netistä!


Paremman pyörän hankkimisen yhteydessä hankitaan usein myös pyöräilykengät ja lukkopolkimet, joilla ajamisesta saa huomattavasti enemmän irti kuin lenkkarilla poljettaessa. Triathlon on erittäin tasa-arvoinen laji, sillä miehillä että naisilla on aivan samat matkat. Nuorilla ja kuntoilijoilla sen sijaan on usein lyhyemmät matkat kuin muilla, ja erityisesti 10-16 -vuotiaille järjestetään kilpailuja niin sanotuilla juniorimatkoilla. Triathlon tarjoaa rautaisen kunnon, ja kestävyysharjoittelut kehittävät hengitys- ja verenkiertoelimistöä, sekä polttavat kaloreita tehokkaasti, mikä on erinomaista. Lisäksi vaihteleva harjoittelu muokkaa kehon lihaksia monipuolisesti. Uinti vahvistaa kehon lihaksia, pyöräily puolestaan reisiä ja takapuolen lihaksia ja juoksu vaikuttaa lihasvoimaan ja luustoon. Monipuolinen kuntoharjoittelu ehkäisee aktiivisesti myös rasitusvammoja. Monet triathlonin harrastajat pitävätkin lajista siksi, että lajissa on useampi kuin yksi harjoitus, jolloin ei tarvitse puurtaa päivästä toiseen yhden saman lajin parissa, vaan harjoittelun voi jakaa eri ryhmiin ja harrastaa lajeja itselleen sopivalla tavalla.