Polkupyöräkauppa netissä – Bikester
Jopa 70% alennus1

MIHIN KÄYTTÖÖN CROSSCOUNTRY-PYÖRÄ SOVELTUU?

Crosscountry-pyörässä tärkeää on, että sillä pääsee nopeasti eteenpäin ja ylämäkeen ja tehokkaasti alamäkeen. Pyörän tärkeä ominaisuus on, että siinä jalkojen voima siirtyy tehokkaasti pyörään sekä etenemiseen. Crosscountry-pyörät ovat nopeita ja jäykkiä, mikä mahdollistaa tehokkaan etenemisen.

PYÖRÄN VARUSTELUTASO

XC-pyörässä on tavallisesti 2 x 10 tai 1 x 11 -vaihteet. 2 x 10 tarkoittaa, että pyörässä on kaksi eturatasta ja 10 vaihteinen takakasetti. 1 x 11 tarkoittaa puolestaan ainoastaan yhtä eturatasta ja 11-vaihteista takakasettia. 1 x 11 -mallin etu on ehdottamasti vain yksi vaihdekahva ohjaustangossa, mikä helpottaa vaihteiden hallitsemista, haittapuolena toki rajattu määrä vaihteita. Yhä useammat XC-pyörät valmistetaan nykypäivänä hiilikuidusta, jotta ne olisivat niin kevyitä kuin mahdollista. Kilpailukäyttöön kannattaa ehdottomasti ostaa hiilikuiturunkoinen pyörä, mutta myös teräsrunkoiset pyörät ovat nykyisin varsin kevyitä ja soveltuvat hyvin jopa ylämäkiin. Monissa XC-pyörissä on lukittava takajousitus, mikä tarkoittaa sitä, että voit lukita jousituksen paikoilleen ja tällä tavalla ehkäistä vauhdin menettämisen esimerkiksi jyrkissä ylämäissä.

CROSSCOUNTRY- JA MARATONPYÖRÄT

Crosscountry- ja maratonpyörien pitää olla nopeita sekä ylä- että alamäkeen. Nopea ja kevyt maastopyörä 100 -120 mm jousituksella on tavallisin. JOs aiot osallistua Crosscountry- eli XC-kisoihin tai maraton-matkoille etujousitetty pyörä on sinulle ehdottomasti nopeampi vaihtoehto.


ETUJOUSITETUT CROSS COUNTRY -/ MARATHON-PYÖRÄT

XC-pyörät / CX-täysjousto