Polkupyöräkauppa netissä – Bikester
30 PÄIVÄN AVOIN KAUPPA ILMAISET PALAUTUKSET

BMX-rungot

2 Tuotteet
Suodata
Nollaa

Tuoteperhe

  • Nukeproof Solum 1

Paino in g

g
g

Värit

  • harmaa
  • musta

Hinta

että
Lajittele
Suosituin Uusin Paras arvostelu Hinta, laskeva Hinta, nouseva Isoin alennus
Suodata
Lajittele
Suosituin Uusin Paras arvostelu Hinta, laskeva Hinta, nouseva Isoin alennus
Nukeproof Solum Kehys, harmaa
Nukeproof Solum Kehys, harmaa harmaa
Nukeproof
Solum Kehys, harmaa
OVH 599,95 € 272,95 €
ilmainen toimitus
  • Versiot: 58,5cm
- 54 %
CHASE BICYCLES RSP 4.0 BMX Runko Cruiser Pro, musta
CHASE BICYCLES RSP 4.0 BMX Runko Cruiser Pro, musta musta
CHASE BICYCLES
RSP 4.0 BMX Runko Cruiser Pro, musta
OVH 569,95 € 329,95 €
ilmainen toimitus
  • Versiot: 21,25"
- 42 %

Osta BMX-runko edullisesti netistä Bikester.fi


Polkupyöriä löytyy useita erimallisia, jotka poikkeavat toisistaan ulkonäöltään ja toiminnaltaan. Polkupyörät suunnitellaan ja valmistetaan eri tarkoitusten mukaisesti, sillä maantiepyörä ei sovellu maastopyöräksi ja maastopyörästä ei ole BMX-pyöräksi. Nämä polkupyörät valmistetaan jo rungosta lähtien erilailla, sillä sanotaan, että polkupyörän runko on polkupyörän sydän. Runko yhdistää polkupyörän osat toisiinsa ja sen kestävyys, paino, jäykkyys ja geometriset ominaisuudet vaikuttavat usein polkupyörän ajettavuuteen. Tänään BMX-pyörät valmistetaan pääasiallisesti cromosta, teräksestä tai alumiinista. Titaanirunkoja on myös olemassa, mutta titaanin hinta ja kestävyys on lähes lopettanut titaanirunkojen tuotannon. BMX-pyörät ovat täysjäykkiä, eli niissä ei käytetä mitään jousituksia. Pyörän materiaalit ja kestävyys vaihtelevat myös ajotyylistä riippuen. BMX-runkojen kohdalla puhutaan niin sanotusti eräänlaisesta runkoarkkitehtuurista, mikä ei ole mitenkään outoa, sillä BMX-runko on aivan omaa luokkaansa sen erityisten ominaisuuksien ansiosta, jonka vuoksi se on noussut erittäin suosituksi kyvyistään suoriutua erilaisista vaativista tempuista. Bikester on varannut monipuoliseen valikoimaansa tämän monimuotoisen polkupyörän runkoja, joista voit valita juuri sinua kiinnostavan runkoratkaisun.

BMX

BMX-pyöräilymuoto eroaa merkittävästi muista pyöräilyn lajeista. Pyöriä käytettiin alun perin vain motocross-tyyppiseen kilpailemiseen. Aikojen kuluessa lajin sisällä muodostui erilaisia suuntauksia, jossa pyöriä alettiin kehitellä taitavien ja vahvaa runkoa vaativien temppujen tekemisen suuntaan, ja tuloksena oli laji nimeltä BMX Freestyle. BMX-pyöräily, eli Bicycle Motocross on yksi pyöräilyn muodoista, jossa ajetaan varta vasten suunnitelluilla yleensä 20-tuumaisilla polkupyörillä, joissa on tukeva tuplakolmio runkorakenne, joka muistuttaa timanttia, sekä U-jarrut. Lisäksi BMX-pyörissä on hyvän ohjaustunnon ja nopean reagoinnin mahdollistava ohjaus pystyine ohjaustankoineen. BMX-pyörissähän on tunnusomaista sen korkea tanko, ja useissa BMX-pyörissä on mahdollista kääntää ohjaustankoa jopa 360 astetta erityisellä laakeroidulla jarruvaijerien läpivienti-levyllä, jota kutsutaan gyroksi. Tämän ansiosta jarruvaijerit eivät kierry mutkalle huikeimmissakaan tempuissa. BMX-pyörässä ei ole vaihteita ja pyörissä on jyrkät kulmat, sekä lyhyt takahaarukka. BMX Freestyle-pyöräily jakautuu useisiin alamuotoihin. BMX-pyörät kehittyvät jatkuvasti ja ovat hakeneet erilaisia muotoja ja virityksiä tähän päivään asti, ja kehitys jatkuu edelleen.


BMX-rungot

Keskeinen osa BMX-pyörää on tietenkin runko. Perusmalleissa runkomateriaalina käytetään Hi-Ten nimistä terästä. Pro-tason BMX-pyörissä runkomateriaalina käytetään CroMo-terässekoitetta, joka on Hi-Ten -teräkseen verrattuna vahvempaa, ja sillä tavoin rungosta saadaan kevyempi. Joissakin rungoissa on yhdistetty molemmat materiaalit, ja joskus erikseen myytävät rungot ovat myös lämpökäsiteltyjä tai/ja ohennettuja. BMX-pyörällä on tarkoitus tehdä erilaisia temppuja, sekä hyppiä, joten polkupyörän on oltava tukeva, vahva ja ketterä. Vaakaputken pituus on yksi tärkeä osa BMX-runkoa ja BMX - pyörien runkokoot ilmoitetaan sen vaakaputken pituuden mukaan. Ajossa pidempi runko on vakaampi, kun taas lyhyempi ketterämpi. Takahaarukan pituus vaikuttaa vuorostaan ajoon samantyyppisesti kuin vaakaputki. Dirt-pyöräilyyn suunnitelluissa pyörissä on usein hieman pidempi takahaarukka. Ohjainkulman ollessa jyrkempi pyörän kääntäminen on nopeampaa, sekä loivempi on puolestaan vakaampi hieman kovemmassa vauhdissa. Yleensä dirt-pyöräilyyn suunnitelluissa pyörissä ohjainkulma on loivempi kuin esimerkiksi street-pyörissä. Satulakulma tarkoittaa takahaarukan ja satulaputken välistä kulmaa, joka on yleensä 71 astetta. Selaa valikoimaamme ja valitse tulevan BMX-pyöräsi runko meiltä Bikester.fi sivustolta. Meiltä saat kaiken tarvittavan, jotta voit rakentaa juuri sellaisen BMX-pyörän kuin olet unelmoinut, sillä voit poimia tulevaan pyörääsi etuhaarukan, ohjaustangon, navat, kehät, jarrut, jos haluat sellaiset, renkaat, joista voit valita haluatko eteen paksumman renkaan kuin taakse, polkimet, joita löytyy kahdenlaisia BMX-pyöriin, penkit ja tolpat, sekä ohjainkannattimet. Tässä oli vain murto-osa valikoimastamme, mutta voit selata sivustomme tuotteita ja valita rauhassa tuotteidemme väliltä sopivat osat pyörääsi. Huomaa, että Bikesterilla on ainoastaan korkealaatuisia tunnettujen tuotemerkkien valmistamia polkupyörän osia, sekä muita pyöräilyyn liittyviä tuotteita, jotta sinä voisit olla aina varma siitä, että saat laadukkaita tuotteita harrastukseesi. Voit aloittaa BMX-pyöräsi kokoamisen sen rungosta ja voit viimeistellä pyörän muilla tärkeillä osilla, joilla on paljon vaikutusta ajomukavuuteen. Älä siis epäröi, vaan tule rohkeasti tutustumaan pyöräilyn laadukkaimpien varusteiden valmistajien valikoimiin. Takaamme, että löydät mieluisat varaosat ja tarvikkeet pyöräilyn harrastukseen!