paypal.continue.text1

paypal.continue.text2
paypal.continue.text3

Odotathan vielä hetken. Tilaustasi käsitellään parhaillaan.

Huippumerkkien pyöräuutuudet - Ekat 2021 mallit ovat saapuneet

Taittopyörät

0 Tuotetta
Hakemasi tuote ei valitettavasti ole tällä hetkellä saatavilla.
Myyntisuosikit

Taittopyörä - kätevä matkakumppani!

Taitettava polkupyörä”Taitettavalla polkupyörällä on ikävä ajaa.”, ”Taitettava polkupyörä on vain hätäratkaisu.”, ”Taitettava polkupyörä ei kestä käyttöä.”. Ajatteletko näin, kun kuulet sanan taittopyörä? Ehkä väittämissä oli perää aikaisemmin, mutta nykyiset taittopolkupyörät ovat paremmin suunniteltuja jokapäiväiseenkin käyttöön. Esimerkiksi painoon on tänä päivänä kiinnitetty enemmän huomiota. 60-luvulla taittopyöriä suunniteltiin lähinnä kuljetettavaksi auton tavarasäiliössä. Näin ollen ei haitannut, jos pyörä oli vähän painavampi. Mutta nykyajan taittopyöriä käytetään usein esimerkiksi työmatkoilla, jolloin niitä kannetaan juniin tai linja-autoihin, jolloin on eduksi, että ne ovat kevyitä. Bikesterilta löydät useita taittopyöriä, eri malleja ja eri hintaluokkia. Valitse käyttötavan ja oman lompakkosi mukaan. Jos käytät taittopyörää kakkospyöränä vain silloin tällöin, voit valita edullisemman ja yksinkertaisemman mallin. Jos taas ajat usein ja/tai pitkiä matkoja, on ehkä syytä sijoittaa vähän kalliimpaan, kestävämpään ja ajo-ominaisuuksiltaan miellyttävämpään pyörään. Sinä päätät!
Laaja valikoima laadukkaita taittopyöriä Bikesterilla!

Taitettavan pyörän rakenne

Taitettavan polkupyörän rungossa on sarana, jossa on lukitsin, jottei se pääse aukeamaan ajon aikana. Joissakin malleissa voidaan taittaa myös ohjaustanko, muussa tapauksessa se laitetaan aivan ala-asentoon kasattaessa. Pyörän renkaat ovat pienemmät kuin normaalipyörässä, yleensä korkeintaan 20 tuumaa. Runko on myös lyhyempi ja se usein korvattu sillä, että satulaputkea on kallistettu taaksepäin ja ohjaustangon putkea eteenpäin. Taittopyörä on usein valmistettu alumiinista, jotta se olisi niin kevyt kuin mahdollista. Aikaisemmat taittopyörämallit olivat vaihteettomia, mutta nykyisin voit valita myös vaihdepyörän. Monien valmistajien mukaan taitettava polkupyörä saadaan ajokuntoon noin 10-15 sekunnissa.

Taittopyörä työmatkoilla

Jos työmatkasi on liian pitkä pyöräiltäväksi ja linja-autoasemalle tai rautatieasemalle on pitkä kävelymatka, ei auto silti ole ainoa vaihtoehto. Pyöräilet asemalle tai pysäkille taittopyörälläsi, taitat pyörän kasaan ja otat sen ilmaiseksi mukaan junaan tai linja-autoon. Perille päästyäsi otat taas taittopyöräsi esiin ja polkaiset loppumatkan töihin. Näin olet säästänyt sekä rahaa ja aikaa että ympäristöä. Sinulla on myös mahdollisuus saada vaihtelua työmatkoihin. Hyvällä säällä voit ehkä ajaa pari aseman- tai pysäkinväliä pidemmälle, jolloin saat ylimääräistä liikuntaa. Eikä mikään tietenkään estä sinua polkemasta koko matkaa. Jos haluat poiketa jossakin työmatkan varrella, käy se kätevästi taittopyörän ansiosta. Kun tulet töihin, taitat vain pyörän kasaan ja otat sen mukaan työpaikallesi, minne pitkäkyntiset eivät yllä. Jos työpaikkasi läheltä on mahdoton löytää pysäköintipaikkaa tai jos pysäköintimaksut ovat korkeita, voit jättää auton kauemmaksi ja jatkaa loppumatkan taitettavalla pyörällä, jonka olet kuljettanut kätevästi auton tavaratilassa.

Taitettava polkupyörä lomamatkoilla

Monet Interrail-matkaajat ovat keksineet taitettavan polkupyörän edut matkoilla. Se kulkee kätevästi mukana junassa ja pysähdyttäessä on mahdollisuus nähdä paljon enemmän kuin kävellen. Hyppää vain pyörän päälle ja polkaise tutkimaan ympäristöä! Pyörällä liikkuen on helpompi hakea edullista ruoka- ja yöpaikkaa. Taksirahatkin säästyvät johonkin hauskempaan tarkoitukseen. Ulkomaanmatkalla on syytä olla kestävä taitettava pyörä, sillä ei ole aina yhtä helppoa löytää polkupyöräkorjaamoa ulkomailla kuin esimerkiksi kotipaikkakunnalla. Ajomukavuutta kannattaa myös ajatella. Vaikka aikoisit vain ajella lyhyempiä reittejä, niin koskaan ei tiedä, mihin asti innostuu polkemaan, jos jotain mielenkiintoista ilmaantuu. Asuntoauto ja -vaunumatkoilla on taittopyörä myös ihanteellinen. Jätä auto leirintäalueelle, polkupyörä vie sinut kätevästi ja nopeasti kaupunkiin tai mihin haluat lähiympäristössä. Samalla saat liikuntaa mukavalla tavalla. Ota mukaan pyörälaukut, niin voit tehdä myös ruokaostokset kätevästi. Taittopyörän voit ottaa mukaan lentokoneeseenkin, mutta on parasta tarkistaa lentoyhtiön ehdot, ettei tule ikäviä yllätyksiä lisämaksujen muodossa. Pyörän renkaista tulee päästää ilmaa vähemmäksi ennen lentoa, jotta ne eivät vaurioituisi ilmanpaineen vaihtelun takia.

Taittopyörän tarvikkeet

Tarvikkeet taitettavaan pyörääsi valitset tietysti käyttötarkoituksen mukaan. Tarvikkeita voit vaihdella tarpeen mukaan, sillä ne voidaan irrottaa tarvittaessa. Bikesterin tavallisia tarvikkeita taittopyörälle:
  • Vesipullo
  • Valot
  • Pyörälaukku
  • Pumppu
  • Työkalut
  • Lukko
  • Seisontatuki
Vesipullo pidikkeineen on kätevä pidemmillä matkoilla ja aina hellepäivinä. Vaikka pitäisit pyörääsi aina sisällä töissä ja kotona, on sinun syytä hankkia jonkinlainen lukko siltä varalta, että joudut jättämään taittopyöräsi ulos. Valot ovat välttämättömät, jos ajat pimeässä tai hämärässä. Jos tarvitset valoja harvoin, valitse pienet ja helposti irrotettavat lamput. Nykyajan taitettavat polkupyörät kestävät myös tavaran kuljetusta, joten pyörälaukku, - kori tai -reppu on joskus paikallaan. Bikesterilta voit ostaa pienen minipumpun, joka on kätevä pitää mukana ja ehkä vähän työkaluja, jotta selviät pikkukorjauksista tien päällä. Seisontatukea et välttämättä tarvitse, jos pyöräsi ei koskaan seiso ulkona, mutta heti jos jätät sen esimerkiksi kaupan ulkopuolelle, on seisontatuki hyvä olemassa. Joka paikassa ei ole pyörätelineitä ja jos on, niin ne saattavat olla täynnä.

Onko sinulla kysyttävää?
Pyydämme sinua ystävällisesti lähettämään pyyntösi yhteydenottolomakkeemme avulla tai käymällä "Usein kysytyt kysymykset" - osiossamme.
UUTISKIRJE
Uutiskirjeen tilaajalle 5 € alennuskoodi kiitokseksi.
Kuule tarjouksistamme ja uutuuksistamme ensimmäisten joukossa 4.

TIETOSUOJA
Everyday we get more people on bikes