Polkupyöräkauppa netissä – Bikester
Viikonlopun pyöräseikkailut
30 PÄIVÄN AVOIN KAUPPA ILMAISET PALAUTUKSET
Fatbikes
Fatbike-pyörät: täydellinen pito kaikilla alustoilla
Valtavilla 4-5" levyisillä renkailla fatbike-pyörien tarjoama pito on lähes kaksinkertainen verrattuna muihin maastopyöriin. Alun perin lumeen ja hiekkaan kehitetyillä rasvarenkailla on mahdollista lipua maastoissa, joihin muilla ei ole asiaa. Poluilla fatbike-pyörien ajomukavuus on erinomainen, valtava rengastilavuus kompensoi tehokkaasti jousituksen puutteen. Fatbike-pyörien rungot, haarukat ja kiekot on suunniteltu ja mukautettu valtaviin renkaisiin. Ihanteellinen pyörä kaikkein villeimmille alustoille!

Fatbiket

0 Tuotteet
Valitettavasti hakusi ei tuottanut yhtään tulosta.

Ympärivuotiseen pyöräilyyn vaivatta taipuva fatbike

Fatbike eli läskipyörä on maastopyörä, joka on saanut nimensä paksuista renkaistaan. Juuri paksujen renkaidensa sisältämän suuren ilmatilavuuden ansiosta fatbike kulkee metsäpoluilla juurten ja kivien yli huomattavasti tavallista polkupyörää ketterämmin. Lisäksi rakenteeltaan leveät ja pehmeät renkaat mahdollistavat myös erinomaisen pidon liukkailla alustoilla sekä kantavuuden lumella ajaessa. Koska läskipyörä soveltuu mihin tahansa maastoihin ja olosuhteisiin, se on talvipyöräilyn suhteen paras valinta menopeliksi.

Kona Woo Vihreä Fatbike

Moni miettii pyörälenkille lähtöä kahteen kertaan talvisilla ajokeleillä pelkonaan alustan liukkaus, raskas poljenta tai renkaiden uppoaminen pehmeään lumeen. Fatbike on näppärä hankinta, sillä läskipyörän selässä talviset pyörälenkit sujuvat huomattavasti helpommin ja turvallisemmin. Koska fatbiken rengaspaineet ovat alhaiset, sen renkaat tarjoavat huomattavasti paremman pidon ohuempiin pyöränrenkaisiin verrattuna. Tämä pätee myös muina vuodenaikoina, sillä fatbike ei hätkähdä esimerkiksi sadekuuron yllättäessä kesken pyöräilyn.

Fatbiken 4–5” leveät ja yleensä hyvin voimakkaasti kuvioidut renkaat vaativat tietysti parikseen veroisensa vanteet ja navat, mikä otetaan huomioon jokaisen läskipyörän suunnittelussa valmistajasta riippumatta. Koska paksut renkaat vaativat huomattavissa määrin pyörimistilaa sekä etuhaarukassa että rungossa, fatbikessa napojen asennusleveys on reilusti suurempi kuin tavallisissa maastopyörissä. Ja koska napojen asennusleveys työntää ketjulinjaa etäämmälle rungon keskilinjasta, läskipyörissä myös keskiöt ovat tavallista leveämmät. Tyypillisten maasto- ja maantiepyörien runkojen keskiömuhvin leveyden ollessa 68–73 milliä fatbikessa leveys on vähintään 100 milliä.

Fatbike eroaa tavallisista maastopyöristä jousituksen puutteellaan, sillä suurimmassa osassa läskipyöriä on jäykkä etuhaarukka. Jousituksen puutteen perusteena on se, että fatbiken leveät renkaat ja niiden mahdollistamat rengaspaineet lisäävät jo itsessään pitoa ja ajomukavuutta, jolloin erilliselle jousitukselle ei ole tarvetta. Toisena perusteena on se, että läskipyörät halutaan pitää mahdollisimman pelkistettyinä ja huoltovapaina pystyäkseen toimia pyöräilyssä mahdollisimman toimivina ympäri vuoden. Muilta osin läskipyörän sisältämä tekniikka ja komponentit vastaavat maastopyöriä aina jarruja, putkiosia ja voimansiirtoa myöten.

Fatbike tarjoaa monia hyötyjä pyöräreiteille

Fatbike tarjoaa käyttäjälleen monia muitakin hyötyjä kuin vaihtelevista ajokeleistä suoriutuvuuden. Ensinnäkin läskipyörän ajoasento on miellyttävän rento ja riittävän pysty, minkä ansiosta fatbiken selässä viihtyy pidempiäkin aikoja. Myös tavallista leveämpi keskiö vaikuttaa fatbiken tarjoamaan miellyttävään ajoasentoon sitä kautta, että läskipyörässä poljinten etäisyys toisistaan on tavallista suurempi. Kun ajoasento on mukava ja leveät renkaat taittavat vaivatta matkat niin lumessa ja loskassa kuin pehmeällä hiekalla, fatbikeen viehätyttyään moni ei halua palata takaisin tavalliseen maastopyörään.

Läskipyörän tarjoamista hyödyistä puhuttaessa leveiden renkaiden tarjoamaa pitoa ei voi liikaa korostaa. Vaikka reitille osuisi runsain määrin kiviä ja juurakkoja, fatbike ei hätkähdä niistäkään. Läskipyörissä myös rengasrikkojen todennäköisyys on huomattavasti pienempi kuin tavallisissa maastopyörissä, ja tästä käy kiittäminen fatbiken paksuja ja vankkarakenteisia renkaita. Tämä selittyy renkaiden suurella kontaktipinta-alalla – mitä suurempi ala on, sitä suuremmalle alueelle paino jakautuu, minkä ansiosta esimerkiksi pyöräilyreiteillä joskus kohdattavat lasinsirut tai hiekoitussepeli eivät pääse helposti läpäisemään rengasta. Kaiken muun hyvän lisäksi läskipyörän rakenne mahdollisimman yksinkertaisella tekniikalla tekee pyörästä sekä varmatoimisen että helpon huoltaa.

Fillarit, pyöräilyvaatteet ja pyörätarvikkeet netistä

Tilaa nyt unelmiesi läskipyörä netistä meiltä Bikesterilta. Tutustu ajantasaiseen fatbike-valikoimaamme, jonka tuotekuvia napsauttamalla pääset näkemään kunkin pyörän tarkemmat tekniset tiedot. Klikattuasi ostoskoriisi uuden menopelisi muistathan myös tarkistaa pyöräilyvaatteidesi kunnon ja toimivuuden. Pyöräilyvaatteiden lisäksi löydät meiltä myös pyöräilytarvikkeet mahtavasta valikoimasta. Halutessasi voit myös aloittaa ostosmatkasi meillä kurkistamalla jatkuvasti päivittyvään tarjoukset-kategoriaamme, josta löydät laatutuotteita pyöräilyyn edullisin hinnoin.