paypal.continue.text1

paypal.continue.text2
paypal.continue.text3

Odotathan vielä hetken. Tilaustasi käsitellään parhaillaan.

Huippumerkkien pyöräuutuudet - Ekat 2021 mallit ovat saapuneet
UVEX
City Light Commuter Kypärä
"Itsevarmuutta vahvistava kaupunkikypärä ensiluokkaisella näkyvyydellä"
Rosie, Content Editor UK
KATSO TUOTETTAKUUKAUDEN TUOTE

KUUKAUDEN TUOTE

UVEX City Light Commuter Kypärä

KATSO TUOTETTA

Uvex City Light - työmatkaajan kypärä

Meistä moni matkaa töihin päivittäin – kohdaten kiireistä liikennettä niin valoisalla kuin pimeällä. Urbaanin miljöön sekamelskan keskellä pyöräilykypärä on varuste, jota ilman ei ole varaa kulkea. Tämän kuun Kuukauden tuote on kaupunkikypärä suunniteltu tarjoamaan parhaan suojelun, eikä meillä mennyt kauan löytää tehtävään innokas testaaja. Englantilainen toimittajamme Rosie työskentelee Berliinin toimistossamme ja oli ollut halukas aloittamaan työmatkapyöräilyä, mutta ilman kypärää hän ei ollut vielä päässyt vauhtiin. Kuka on siis parempi valinta testaamaan Uvexin uutta City Light -mallia? Lue lisää ottaaksesi selvää, kuinka kypärä (ja Rosien pää) kesti koetuksen.

Olen pyöräillyt aina silloin tällöin töihin monessa kaupungissa viimeisen 10 vuoden ajan, mutta muutuin varovaisemmaksi urbaanin työmatkaamisen suhteen selvittyäni muutamasta läheltä piti -tilanteesta huolimattomien autoilijoiden kanssa Lontoossa. Muutettuani Berliiniin päätin, että tämä pelko täytyi selättää. Työmatkapyöräily on paras tapa löytää aikaa päivittäiselle liikkumiselle ja oli jo korkea aika taas hypätä kahdella pyörällä liikenteeseen. Olin päättänyt reittini ja koin olevani valmis aloittamaan – minulla oli vain yksi ongelma. Aamuisen ruuhkaliikenteeseen suuntaaminen paljas pää edellä olisi ollut verta nenästä kerjäämistä.

Yksi odottamaton, sokkona avattu auton ovi voi jättää rumaa jälkeä. Yksi palanen siis puuttui: kallon suojaaja. Joten, saadessani tilaisuuden kokeilla Uvexin uutta City Light -mallia, olin mielissäni – ajoitus oli mitä parhain!


Ensivaikutelmat

Ensivaikutelmat Olin hölmistyneen jännittynyt siitä hetkestä, kun Uvexin toimitus saapui työpöydälleni. Minulla on aina vain ollut halvimmat, kömpelöimmät kypärät, joten vain pitäessäni pakkausta käsissäni tiesin, että tämä malli olisi jotain ihan muuta. Niin kevyt pakkaus vaikutti suorastaan siltä, että kypärä oli unohdettu laittaa pakkaukseen mukaan. Avatessani paketin en ollut lainkaan pettynyt. Kypärä oli superkevyt verrattuna niihin, joihin olin tottunut. Tämä malli painaa 320g, mikä on karvan verran painavampi kuin kollegani Jürgenin Garneau -kypärä, (ainakin pakkauksen mukaan), mutta en huomannut mitään eroa niitä käsissäni pitäessäni.
Pidin myös näkemästäni. Tumma design oli sairaan makea ja hienostunut. Visiiri istui tyylikkäästi kokonaisuuteen, eikä näyttänyt lainkaan kookkaalta ja kömpelöltä. Osat vaikuttivat laadukkailta ja yllättävän vankoilta niin kevytpainoisiksi. Laitoin sen päähän ja näpelöin kaikkia osia. Leukahihnaa oli helppo säätää. Kypärä istui hyvin. Olin valinnut S-koon (55 cm pään ympärysmitalla) ja koko tuntui juuri oikealta. Yllättäen, se ei vaatinut lisäsäätelyä, vaikka kypärän mukana on säätöjärjestelmä, mitä on helppo käyttää, jos kokoa tarvitsee hienosäätää.


Varsinainen testi

Päivittäinen matkani töihin kestää 30-45 min, riippuen mitä reittiä suosin ja kuinka nopeasti jaksan painaa ennen aamiaista. Kypärän aamulla päähän laitettuani oloni kuluneen kuukauden aikana on ollut luottavaisempi. Itse asiassa, koeajan ensimmäisenä päivänä se oli minulla päässä paljon pidempään kuin mitä odotin. Päivän päätyttyä olin se päässä polkenut töihin, iltapäivällä pyöräillyt uuteen liikkeeseemme kaupungilla, vieraillut töiden jälkeen paikallisella panimolla ja laittanut sen taas päähän palatessani kotiin päin – kaikki yli 30 asteen lämmössä.
Yllätyksekseni (ja ilahduksekseni) kypärä tuntui mukavalta kaiken ajan, paahtavasta auringosta huolimatta. Olen sitä tyyppiä, jolle tulee yleensä helposti kuuma, mutta tämän kypärän kevytpainoisen kannen jäähdytysaukot tarjosivat loistavaa ilmanvaihtoa. Visiiri osittain suojasi silmiäni auringonpaisteelta ja lopusta huolehti aurinkolasini, jotka istuivat mukavasti kypärän alla ilman hiertymistä. Riisuin kypärän päästäni sen verran monta kertaa, että opin arvostamaan City Lightin leukahihnalla olevaa mukavuuslukkoa. Sen sai helposti avattua ja suljettua vain yhdellä kädellä.
Viikon samanlaisen käytön jälkeen tiesin, että tällä kypärällä ei tule ongelmia aurinkoisessa säässä tai juuri minkään muunkaan kanssa, mitä päivittäiseen rutiiniin tulee. Pitkät, valoisat kesäillat eivät kuitenkaan olleet mahdollistaneet yhden ominaisuuden testaamista – kypärän varsinaista myyntivalttia – integroituja LED-ketjuja (ts. ”siistejä valoja” useimmalle meistä).


Uvexin City Light on nimetty näyttävien sinisten valokaistaleiden, jotka kulkevat kummankin kypärän puoliskoa pitkin sekä takana olevien punaisten valojen ryhmittymän, mukaan. Nämä ketjut tarjoavat kolme toimintatilaa (pysyvä, välkkyvä sekä päälle ja pois häivyttyvä valaistus), jotka valitaan yksinkertaisesti kypärän takaosasta löytyvää nappia painamalla. Valot ladataan nopeasti ja kätevästi USB-laturilla. Kekseliäs valaisujärjestelmä ja heijastavat nauhat ovat suunniteltu tarjoamaan optimaalista näkyvyyttä kaikille muille tiellä oleville vaikeissa sääolosuhteissa, niin sumussa, rankkasateessa kuin pimeällä. Laittaakseni kypärän toden teolla koetukselle, se päässä oli käytävä yöllä pyörähtämässä. Berliinin Kottbusser Touria kiertäessäni, kypärä ei pettänyt. En voi todistaa, että välkkyvät valot suojelivat minua ympärillä olevilta ajajilta, (muuten kun, että en tullut jyrätyksi…) mutta niiden disco-valovälke todellakin sai minut hyvälle tuulelle. Koska en törmännyt koko koeajan aikana, en voi henkilökohtaisesta kokemuksesta puhua sen iskunkestävyyden tarjoamasta suojasta, mutta tehtyäni tutkimusta Uvexin tuplamuottirakenteesta, se kuulostaa hyväenteiseltä: polykarbonaattiulkokuori ja EPS-sisäkerros tarjoaa mitä parhaimman iskuvaimennuksen.


Päätelmä:

Kaiken kaikkiaan olin varsin tyytyväinen Uvex City Lightiin. Tämä itsevarmuutta vahvistava kaupunkimalli tarjoaa ensiluokkaista näkyvyyttä ja tuntuu mukavalta ja kevyeltä sekä on helppokäyttöinen. Se on minusta aika lailla täydellinen työmatkailukypärä, joskin jos etsit budjettimallia, ei tämä ole halvimmasta päästä. Olen todella nauttinut sen testaamisesta ja olen varma, että saan sen innovatiivisesta valaisujärjestelmästä vielä enemmän irti säiden huonontuessa syksyllä.


Uvex Sports – Protecting People

Uvex on vakuuttanut massoittain ihmisiä tyylikkäällä designillaan yli 80 vuoden ajan. Saksalainen yritys luo pyöräilytuotteita, jotka tarjoavat erehtymätöntä luotettavuutta, laatua ja sporttista muotoilua. Uvexin kypärät ovat monen pyöräilijän ensimmäinen valinta niiden korkean suojaavuuden ja mukavan istuvuuden vuoksi. Yrityksen tärkein päämäärä on tuoda enemmän turvallisuutta ihmisten elämään ja siitä syystä sen kekseliäitä tuotteita testataan intensiivisesti ja jatkuvasti kehitetään.

TUOTEMERKKIIN

Onko sinulla kysyttävää?
Pyydämme sinua ystävällisesti lähettämään pyyntösi yhteydenottolomakkeemme avulla tai käymällä "Usein kysytyt kysymykset" - osiossamme.
UUTISKIRJE
Uutiskirjeen tilaajalle 5 € alennuskoodi kiitokseksi.
Kuule tarjouksistamme ja uutuuksistamme ensimmäisten joukossa 4.

TIETOSUOJA
Everyday we get more people on bikes