Pyöräkauppa netissä
Pysy liikkeessä talvikaudella! | Tsekkaa uutuudet!Harjoitusvastukset tehokkaaseen sisäharjoitteluun

OPAS NAISTEN MAASTOPYÖRÄN VALINTAAN

Naisten määrä maastopyöräilyn parissa on kasvanut tasaisesti viime vuosien aikana. Samalla myös erityisesti naisille tarkoitettujen maastopyörien määrä on kasvanut reilusti. Onko erityisesti naisille tarkoitettu malli ylipäätään tarpeellinen? Sekä kyllä että ei. Tavallinen maastopyörä toimii tavallisesti yhtä hyvin sekä naisille että miehille. Nasitenmalleissa etuna on erityisesti anisille suunniteltu rungon mitoitus, eli vaakaputki on hieman tavallista lyhyempi tehden pyörästä helpommin käsiteltävän. Naistenmalleja on usein tarjolla myös pienissä koissa, mikä mahdollistaa myös pienikokoisen naisen löytää sopivankokoinen maastopyörä.


LÖYDÄ IHANTEELLINEN AJOASENTO

Erityisesti naisille tarkoitetuissa pyörissä on tavallisesti jo perusvarusteena naisten anatomialle suunniteltu satula. Erityisesti naisille suunniteltu satula vaikuttaa suuresti ajomukavuuteen ja oikein ajoasennon ylläpitämiseen. Myös ohjaustangon kädensijat ovat usein tavallisia malleja pienemmät, koska naisilla yksinkertaisesti on pienemmät kädet kuin miehillä. Mikäli sinulla on jo maastopyörä, voit helposti vaihtaa siihen naistensatulan sekä pienemmät kädensijat ja tunnet sen heti ajomukavuudessa sekä pyörän käsittelyn varmuudessa.

MITÄ NAISTEN MTB MAKSAA?

Aloittelijalle ja lajiin tustustumiseen soveltuvan pyörän saat noin 500 eurolla, mutta jos olet pyöräillyt jo jonkin verran, suosittelemme, että sijoitat noin 1000 euroa ja nautit sijoituksestasi parempien varaosien ja ajomukavuuden muodossa. Täysjousitetut mallit ovat aina hieman etujousitettuja malleja arvokkaampia.


NAISTEN ETUJOUSITETTU MAASTOPYÖRÄ


TUUNAUS VINKKEJÄ

Muutaman osan vaihtamalla pyörään saa huomattavan määrän lisää ajomukavuutta. Naisten satulat on suunniteltu erityisesti naisten anatomiaan sopiviksi ja siksi erityisesti paljon polkiville uuden satulan hankkiminen on investointi, joka maksaa itsensä takaisin ajomukavuutena. Myös käden sijat voivat olla varsin paksuja ja naisten siroihin käsiin usein epämukavan tuntuisia. Tustustu varaosiemme valikoimaan ja tuunaa pyöräsi itsellesi sopivaksi.