Pyöräkauppa netissä

OPAS LASTENPYÖRÄN VALINTAAN

Monilla meistä on lämpimiä muistoja omasta ensimmäisestä polkupyörästä ja riemukkaasta tunteesta, kun ensimmäisen kerran onnistui ajamaan ilman apupyöriä. "Kerran, kun oppii ajamaan pyörällä, sitä ei ikinä unohda" on usein käytetty sanonta, mikä kertoo pyöräilyn oppimisen tärkeydestä.

Parhaiten lapsi oppii pyöräilemään, mitä aiemmin hän pyöränsatulaan pääsee. Nykyisin vaihtoehtoja on monia tutustuttaa lapsi pyöräilyn maailmaan. Tarjoamme monenlaisia lastenpyöriä 12-tuumaisista 26-tuumaisiin asti. Valikoimastamme löydät jokaisen pienen prinsessan unelmien pyörän vaaleanpunaisine koreineen ja katu-uskottavan dirt-pyörän minikokoisena. Nykyisin suosituksena on, ettei lastenpyörässä olisi apupyöriä ollenkaan, sillä lapsen tottuessa niiden tukeen voi niistä irti päästäminen olla vaikeaa.

Potkupyörät

Jo kaksivuotiaille sopivat potkupyörät ovat oiva tapa lapselle harjoitella tasapainon löytämistä pyörän päällä ja samalla sen ohjaamista. Potkupyörä on suunnittelultaan samankaltainen kuin polkupyörä, mikä helpottaa siirtymistä tavalliseen polkupyörään verratuna esimerkiksi seisaaltaan ajattevia potkulautoja. Potkupyörällä jarruttaminen on varmaa, ei tarvitse kuin laskea jalat maahan. Potkupyörän jälkeen ajaminen oikealla polkupyörällä on luultavasti paljon vaivattomampaa. Potkupyöräily tutustuttaa lapsen ohjaamisen ja tasapainoilun tielle, mutta se tukee myös oleellisesti lapsen lihaksiston ja tasapainon kehittymistä.

Jarrut vai ilman jarruja?

Potkupyöriä on tarjolla sekä ilman jarruja että jarruilla. Potkupyörän hallintaan riittää mainiosti jaloilla jarruttaminen yksikertaisesti laskemalla jalat maahan. Potkupyörän vauhti on aina pysäytettävissä näin. Käsijarrullisesta potkupyörää ajaessaan lapsi oppii kuitenkin jarrruttamistekniikan käsijarrulla, mikä myös helpottaa tavalliseen pyörään siirryttäessä. Usein kaduilla näkee vasta pyörän selkään totuttelevia lapsia, jotka vaistomaisesti jarruttavat laskemalla jalat maahan, mutta tämä vaihe voidaan helposti ehkäistä mikäli käsijarrun käyttö on jo ennestään tuttua.

Muistathan, että lapsen ei tulisi kasvaa sopivaksi pyörän kokoon vaan pyörän pitäisi olla heti sopiva lapselle.

Muistilista lasten polkupyörää ostaessa:

Kaikkien lasten polkupyörien suunnittelun perustana on turvallisuus ja käyttömukavuus. Rungon ja mittasuhteiden suunnittelussa on otettu huomioon lasten asettamat erityistarpeet. Tässä muutamia vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä lasten polkupyörää hankkiessa. Vältä kiusausta ostaa pyörä, jossa on kasvuvaraa. Lapsen on hankala käsitellä liian suurta polkupyörää, mikä voi johtaa myös vaarallisiin tilanteisiin. Kiinnitä ennemmin huomiota säädettävään korkeuteen sekä satulassa että ohjaustangossa. Näin varmistat pyörän mahdollisimman pitkän käyttöiän. On tärkeää, että lapsella ylettää jalat maahan satulasta sekä kädet helposti ohjaustankoon. Lasten polkupyörän runko on suunniteltu ryhdikkääseen ajoasentoon, joka mahdollistaa hyvän näkyvyyden ja tasapainon ylläpitämisen. - Pienissä pyörissä on usein jalkajarrut, jotka helpottavat jarruttamisen harjoittelua. Usein lapset oppivat jarruttamisen varsin nopeasti ja suuremmat pyörät ovatkin varustettu käsijarruilla.

Vain mielikuvitus on rajana

Valikoimastamme löydät lasten polkupyöriä kaikkiin tarpeisiin. Pienille lapsille sopivat, vakaat ja leikkisillä kuvioinneilla varustetut pyörät soveltuvat erinomaisesti ensipyöriksi. Pyörissä on usein mahdollisuus lisätä tai irroittaa apupyörät. Lisävarusteina on usein myös etukori tai tavarateline. Kokeneimmille pyöräilijöille valikoimastamme löytyy aikuisten pyörien kaltaisia junioripyöriä, kuten dirt- ja MTB-pyöriä minikoossa. Isompien mallien varustelutaso on lähes samantasoinen kuin aiku.

Suuntaa-antavia ohjeita oikean koon valintaan:
  • 90 - 105 cm : 12"
  • 100 - 115 cm : 16"
  • 110 - 125 cm : 18"
  • 120 - 130 cm : 20"
  • 130 - 145 cm : 24"