Polkupyöräkauppa netissä – Bikester
Lahjaopas kaikkeen pyöräilyyn liittyvään

MAASTOPYÖRÄ ALOITTELIJALLE

Etsitkö maastopyörää, jolla pääset haistelemaan metsäpolkuja pyörän satulasta? Aloittelijoiden maastopyöriä on tarjolla suuri valikoima ja voi hyvin sanoa, että tarjolla on jokaiselle jotain. Pyöriä löytyy myös varsin edukkaaseen hintaan, mikä madaltaa kynnystä hankkia MTB ja tutustua uuteen lajiin.

MILLAINEN ON ALOITTELIJAN MTB?

Perusmaastopyörän jousituksen olisi hyvä olla jotakin 100 ja 120 mm välistä. Tällaisella jousituksella pärjää hienosti helpoille metsäpoluilla ja jopa teknisimmilläkin reiteillä. Aloittelijan ei kannata tuhlata omaisuuksia erityisiin vaihteisiin, jarruihin tai muihin varaosiin, alussa niiden eroja ei tunne kovin hyvin. Tavallisesti modernit maastopyörät on varustettu levyjarruilla eikä vannejarruilla, koska levyjarruilla jarruttaessa painetta jarrukahvoihin kertyy vähemmän ja levyjarrut toimivat myös kosteissa olosuhteissa paremmin.

MITÄ ALOITTELIJAN MAASTOPYÖRÄ MAKSAA?

Alle 500 eurolla on hankala saada kunnolista maastopyörää. Alle 500 euron hintaiset pyörät ovat enemmänkin tukevarakenteisia arkipyöriä, jotka soveltuvat hyvin esimerkiksi työmatka-ajoon asfaltti- ja metsäteillä. Asenna pyörään vielä lokasuojat ja valo, niin sinulla on ympärivuotiseen käyttöön soveltuva pyörä.