Sähköpyöräily talvella

Kun talvi tekee tuloaan, vähenee pyöräilijöiden määrä liikenteessä huomattavasti. Me Bikesterilla aloimme miettimään miksi ja tulimme siihen johtopäätökseen, että talvipyöräilyyn liittyen on yksinkertaisesti olemassa liian monta kysymysmerkkiä. ”Eikö sähköpyörä mene rikki kun on kylmä?” "Talvella riski liukastumiselle ja pyörällä kaatumiselle kasvaa?” ”Eikö talvipyöräillessä tule kylmä?” Kaikkiin kysymyksiin on periaatteessa sama kliseinen vastaus: huonoa säätä ei ole olemassakaan! Kaikki mitä tarvitaan on oikeat varusteet ja sinulla on luultavasti jo suurin osa niistä. Pyöräily koko talven ajan voi tuntua hieman hard-corelta, mutta todellisuudessa se onnistuu oikeilla varusteilla helposti. Myös sähköpyörää voi käyttää talvikaan, joka vauhdittaa lumisilla kaduilla ajamista ja matkantekoa muutoinkin talvisäässä!
1. Polkupyörän valot
Talvikausi tunnetaan siitä, että päivät ovat lyhyitä. Siksi on tärkeää, että teet itsesi näkyväksi valoilla ja heijastimilla. Voimakkaat ajovalot sisältyvät usein sähköpyöriin ja muussa tapauksessa voit löytää monia vaihtoehtoja täältä. Suosittelemme myös käyttämään heijastimia vaatteissa ja pyörässä.

2. Renkaat talvipyöräilyyn
Riippuen siitä millaiset renkaat sähköpyörässäsi on, voit joutua auton tapaan vaihtamaan pyörääsi renkaat. Riippuen siitä, minne ajat, tarvitsee sinun vaihtaa renkaisiin, joissa on karkeampi syvyys tai nastat. Nastarenkaat Toimivat hyvin kaikilla alustoilla ja varmistavat, ettet liukastu. Jotkut kokevat, että heidän pyöränsä on hieman kankeampi nastarenkailla ajettaessa mutta sinulle, jolla on sähköpyörä, se ei ole mikään ongelma. Renkaat syvällä kuviolla Toimivat kuten hybridirenkaat autossa. Jos et aja paljaalla jäällä, ne toimivat erinomaisesti. Lumi ja sohjo menevät renkaan kuvioihin ja renkaan ulkopuoli pitää maata vasten ja kuljettaa sinua eteenpäin. Sileät renkaat Toimivat kuten kesällä, mutta voivat liukua huurteisilla ja kylmillä alustoilla. Suosittelemme käyttämään nastarenkaita liukkauden välttämiseksi, jos sinulla on maantiepyörä. Jos et ole varma, onko renkaasi kuviossa tarpeeksi syvyyttä, suosittelemme testaamaan asian varovasti hiljaisella nopeudella kokeillaksesi, tuntuuko ajo tarpeeksi vakaalta. Muussa tapauksessa löydät valikoimastamme useita talvirenkaita.

3. Sähköpyörän ylläpito talvella
Polkupyörä on aina hyvä pitää puhtaana mutta erityisen tärkeää se on talvella, kun pyörän suorituskyky voi heikentyä kadulla olevasta suolasta. Voitele ketju ja lukko öljyllä, teflonrasvalla tai glykolilla ennen talvea ja uudelleen tarvittaessa. Lokasuojat, mikäli pyöräsi on varustettu sellaisilla, suojaavat pahimmalta lialta ja mahdolliselta lumelta, joka väliin jäädessään sulaa pois. Sähköpyörät ovat täydellisiä talvisille teille. Varmista, että sinulla on reilut renkaat ja nauti työmatka-ajosta tai huviajelusta niin, että voit tuntea olosi varmaksi riippumatta siitä, onko ulkona vain kylmää tai kunnon lumikinos. Lumikinos voi olla haaste tavalliselle pyörällesi siten, että et pääse kovin pitkälle yhdellä polkaisulla ja lisäksi hikoilet helposti kaikkien vaatekerrosten alla – sähköpyörällä tämä taas sujuu leikiten!

4. Varusteet ja vaatteet talvipyöräilyyn
Sähköpyörän etuna on, ettei sinun tarvitse hikoilla, ja kun mittarissa alkaa olla yhä enemmän miinusasteita, puet automaattisesti päällesi enemmän vaatteita. Meiltä löydät neljä tärkeintä vaatetta, joilla voit pyöräillä aina, pukeutumiskoodista riippumatta. Tarvitset lämpimän takin, myssyn (mielellään tuulenpitävän), lämpimät hansikkaat ja päällyshousut. Aluskerros auttaa monia, mutta päällyshousut on helppo pukea ja riisua voidaksesi mennä suoraan kokoushuoneseen puvussa, jos niin haluat.

Ota myös huomioon talvipyöräilyssä,
että suurin osa teistä on hiekoitettu, erityisesti pyörätiet hiekoitetaan usein ensimmäisinä ja siksi ero kesällä pyöräilyyn ei ole kovinkaan suuri. Kylmyys kuitenkin johdattaa meidät seuraavaan tärkeään kysymykseen:
"Eikö sähköpyörä, akku tai moottori mene rikki kylmässä?"
Vastaus on yksinkertainen: Ei, mutta akku voi menettää hieman kapasiteetistaan, jos on liian kylmä. Suosittelemme siis, että säilytät akkua sisätiloissa pyörämatkojen välillä. Kun lämpenee jälleen, akun kapasiteetti palaa ennalleen niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.
VARMISTA ETTÄ NÄYT:
Valitse mieluiten vaatteita, joissa on heijastavia yksityiskohtia ja/tai heijastinliivi. Heijastimia löydät täältä.
ÄLÄ UNOHDA KYPÄRÄÄ
Osittain, että se pelastaa elämän, mutta myös siksi, että se näkyy. Erityisesti sisäänrakennetuilla valoilla varustellut kypärät. Pyöräilykypärät löydät täältä.
OLE VAROVAINEN
”With great power comes great responsibility” - Joku viisas Jos olet tottumaton ajamaan talvisella tiellä, sinun tulee olla varovainen ja totutella. Aja hitaasti ja kokeile usein jarruja.