7 parasta mobiilisovellusta pyöräilyyn

7 parasta mobiilisovellusta pyöräilyyn

Nykyteknologian ansiosta omien suoritusten seuraaminen on helppoa, ja kännykkäsi sovelluskauppa onkin pullollaan erilaisia aktiivisuuden seuraamiseen tarkoitettuja sovelluksia. Pyöräilysovellukset voidaan jakaa karkeasti kahteen ryhmään: sovelluksiin, joilla voit suunnitella ja tallentaa pyörälenkkisi sekä sovelluksiin, joiden avulla voit seurata aktiivisuuttasi myös yleisemmällä tasolla.

Pyöräreittien tallentaminen on näppärä ominaisuus, joka löytyy useimmista sovelluksista. Tämän ominaisuuden avulla voit helposti seurata löytämääsi uutta mielenkiintoista reittiä myös tulevaisuudessa. Usein sovelluksista löytyy myös mahdollisuus vertailla kahta eri suoritusta, joten voit kätevästi seurata omaa kehitystäsi. Jos haluat ryhtyä treenaamaan tavoitteellisemmin, kannattaa tutustua monipuolisimpiin sovelluksiin, joihin voit yhdistää sykemittarisi tai älykellosi, ja näin pitää kirjaa sekä tallentaa samalla myös sykkeesi ja kalorinkulutuksesi.

Kätevintä kaikissa pyöräilysovelluksissa on kuitenkin ehkä GPS-paikannus – jos vahingossa eksyt, sinulla on aina kartta taskussasi valmiina opastamaan sinut takaisin kotiin. Alta löydät suosituslistamme parhaista pyöräilysovelluksista!

1. Sports Tracker

Sports Tracker on suomalainen, ulkoliikunnan seuraamiseen kehitetty sovellus, ja varmasti jo monelle tuttu. Yksinkertainen mutta toimiva sovellus tallentaa GPS-teknologian avulla sijaintisi ja piirtää käyttämäsi reitin kartalle. Lenkin jälkeen voit tallentaa reitin ja lisätä treenipäiväkirjaan esimerkiksi matkan varrelta ottamiasi kuvia. Sovellus seuraa myös keskinopeutta, kokonaisaikaa ja -matkaa, sekä muita mielenkiintoisia tietoja pyörälenkistäsi. Sovellukseen voit tietysti yhdistää myös sykemittarisi. Lisäksi pystyt vertailemaan eri treenikertoja toisiinsa, ja näin pääset seuraamaan kehitystäsi. Sports Trackerissa voit myös asettaa itsellesi tavoitteita ja antaa kavereidesi seurata edistymistäsi – sekä tietysti myös tsempata kavereita saavuttamaan heidän omat tavoitteensa!

 • Saatavilla: Android, iOS
 • Hinta: ilmainen, premium-versio 24,99€/vuosi
 • Sopii parhaiten: reittien tallentamiseen, pyörälenkkien ja kunnon seuraamiseen
Parhaat pyöräilysovellukset

2. Maastokartat

Maastokartat-sovelluksesta löydät hyödylliset maastokartat, ilmakuvat sekä merikartat. Lisäksi saatavilla on myös Norjan ja Viron maastokartat siltä varalta, että päätätkin suunnata pyöräsi kanssa ulkomaille! Tämä sovellus sopii erityisen hyvin reittien suunnitteluun sen tarkkojen ja korkealaatuisten maastokarttojen ansiosta. Kun tiedät reittisi korkeuserot sekä muut maaston muodot, pystyt varustautumaan pyörälenkin haasteisiin paremmin! Lisäksi luotettava kompassi tekee reitillä pysymisestä entistä helpompaa. Itse sovellus on ilmainen, ja pystyt ostamaan siihen haluamiasi lisäominaisuuksia erikseen. Lisäominaisuuksilla pystyt esimerkiksi tallentamaan reittejä etukäteen ja seuraamaan edistymistäsi valitulla reitillä.

 • Saatavilla: Android, Windows Phone
 • Hinta: ilmainen, lisäosat 1,99-4,99€/kpl
 • Sopii parhaiten: reittien suunnitteluun, pyöräretkeilyyn kotimaassa
 • ..

Parhaat pyöräilysovellukset

3. Map My Ride

Map My Ride on pyöräilysovellus, jonka avulla seuraat ja tallennat reittisi. Voit myös jakaa suosikkireittisi muille käyttäjille, ja vastaavasti tutustua muiden suosimiin pyöräilyreitteihin! Pystyt myös seuraamaan kavereidesi aktiivisuutta sekä kilpailemaan heidän kanssaan. Sovelluksen omistaa alan konkari Under Armour. Map My Rideen voit yhdistää älylaitteita, kuten esimerkiksi Google Fit tai Android Wear -laitteen, minkä ansiosta seuraat suoritustasi entistä tarkemmin. Map My Ride sopii myös esimerkiksi kävely- tai juoksulenkkien seuraamiseen, eli se on todella monipuolinen kuntoilukaveri!

 • Saatavilla: Android, iOS
 • Hinta: ilmainen, premium-versio 5.99$/kk
 • Sopii parhaiten: pyörälenkkien seuraamiseen, reittien tallentamiseen
Parhaat pyöräilysovellukset

4. Strava

Strava on erittäin suosittu sovellus etenkin juoksijoiden ja pyöräilijöiden keskuudessa, ja sitä onkin hiottu juuri näille käyttäjäryhmille sopivaksi. Strava pitää kirjaa matkasta ja nopeudesta sekä tallentaa käyttämäsi reitin tarjoten samalla paljon muitakin tietoja aktiivisuudestasi. Strava tekee yhteistyötä Suunnon kanssa, ja käytettävyys etenkin Suunnon syketuotteiden kanssa onkin erinomainen. Sovelluksen voit kuitenkin yhdistää myös muihin älykelloihin ja GPS-toiminnolla varustettuihin laitteisiin. Näin pystyt seuraamaan aktiivisuuttasi ja kehitystäsi entistä tarkemmin.

 • Saatavilla: Android, iOS
 • Hinta: ilmainen
 • Sopii parhaiten: pyörälenkkien seuraamiseen, reittien tallentamiseen, tavoitteelliseen treenaamiseen
Parhaat pyöräilysovellukset

5. Bike Repair

Oletko pyörälenkillä, mutta jokin pyörässäsi tuntuu tai kuulostaa oudolta? Tämän sovelluksen avulla taskussasi on aina käyttövalmis korjausopas. Ohjeiden lisäksi Bike Repairista löytyy myöskin tarkat kuvat, joiden ansiosta ongelmien paikantaminen ja fiksaaminen on astetta helpompaa. Voit pitää kirjaa pyöräsi osista sekä niiden viimeisimmistä vaihto- ja korjauspäivämääristä, mistä on hyötyä, kun seuraavan kerran viet pyöräsi huollettavaksi. Korjausohjeiden lisäksi Bike Repairista löydät paljon muutakin hyödyllistä, mukaan lukien säätiedot sekä vinkkejä esimerkiksi siihen, mikä saattaa aiheuttaa pyöräillessä polvikipua ja kuinka välttää tämä!

 • Saatavilla: Android, iOS
 • Hinta: 3,49€
 • Sopii parhaiten: pyörän huoltoon
Parhaat pyöräilysovellukset

6. Locus

Locuksen avulla voit näppärästi suunnitella, tallentaa ja jakaa pyöräilyreittejäsi. Locus on suunniteltu etenkin vauhdikkaaseen ulkoliikuntaan kuten maastopyöräilyyn ja lasketteluun, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, ettei sovellus pysy vauhdissasi! Offline-karttojen ansiosta pysyt reitilläsi myös silloin, kun puhelimesi yhteys pätkii. Sovellus tallentaa tietysti myös kokonaismatkan, ajan ja nopeuden, ja mahdollistaa pyörälenkkisi helpon jakamisen sosiaalisessa mediassa. Locuksesta löydät yksityiskohtaiset pyöräilykartat jo moniin Euroopan maihin – valitettavasti pyöräilykartat eivät vielä ole saatavilla Suomeen, mutta tarkkojen peruskarttojen ansiosta reitin suunnittelu onnistuu hyvin täällä kotimaassakin!

 • Saatavilla: Android
 • Hinta: ilmainen, pro-versio 7,50€
 • Sopii parhaiten: reittien suunnitteluun ja tallennukseen, pyöräretkeilyyn ulkomailla
Parhaat pyöräilysovellukset

7. Google Maps

Google Maps löytyy varmaankin jo useimpien puhelimesta, mutta mikäli et vielä ole ladannut Googlen omaa karttapalvelua puhelimeesi, kannattaa se tehdä. Google Maps on yksi markkinoiden parhaimmista kartta- ja navigointisovelluksista, ellei paras. Nykyään sovellus palvelee myös erinomaisesti pyöräilijöitä sen erityisesti pyöräilijöille tarkoitettujen reittiohjeiden avulla. Selkeät käännös käännökseltä -audio-ohjeet ovat myös kätevät jos pyöräilet kuulokkeiden kanssa – voit pitää puhelimen taskussa ja saavuttaa määränpääsi helposti. Offline-toiminto mahdollistaa karttojen ja reittien lataamisen etukäteen, jolloin pystyt käyttämään karttapalvelua myös ilman internetyhteyttä.

 • Saatavilla: Android, iOS
 • Hinta: ilmainen
 • Sopii parhaiten: navigointiin
Parhaat pyöräilysovellukset

Kaiken tarvittavan pyöräretkelle löydät Bikesterin valikoimasta

Löydät Meidät Myös

Copyright © Bikester – All rights reserved