Euroopan parhaat pyöräretkikohteet, kun haluat ihailla syksyn ruskaa polkupyörän satulasta

Euroopan parhaat pyöräretkikohteet, kun haluat ihailla syksyn ruskaa polkupyörän satulasta

Syksy on erityistä aikaa pyöräretkille! Löydä Euroopan parhaat matkakohteet ja ihastele taianomaisesta ruskaa pyörän satulasta!

Nauti syksystä ja ruska-ajasta pyöräretkellä

Syksyllä raikas ilma ja vaihtuvat värit houkuttelevat nauttimaan ulkoilmasta, kenties polkupyörän päältä. Jos rakastat pyöräilyä ja haluat järjestää syksyysi hieman erilaista ohjelmaa, olet päätynyt oikeaan paikkaan. Tästä artikkelista löydät Euroopan ja Italian parhaat pyöräilykohteet, joissa voit nauttia ruskasta. Oikeassa ympäristössä lehtien värien vaihtuminen näyttää vielä kauniimmalta ja satumaisemmalta!

1. Italia: unelmien pyöräretki Monferratoon

Tasankojen ja loivien mäkien Monferratossa risteilee satoja polkuja, joita pitkin pääsee myös polkupyörällä. Täällä on paljon metsää ja yltäkylläisesti viiniköynnöksiä, joten syksy on unohtumaton spektaakkeli. Viiniköynnösten syvä punainen, lehtipuiden keltainen ja tumma oranssi ja kaiken taianomaisuutta korostava kevyt usva lumoavat sinut! Suosittelemme retkeä, ehdottomasti pyöräillen, Frassinello Monferraton kylään, jossa voit nauttia ympäröivien maisemien kauneudesta ja vierailla paikallisessa ikivanhassa linnassa. Tai voit ottaa asiaksesi etsiä jonkin alueen monista Big Benches -jättipenkeistä. Muistathan, että Monferrato on voimakkaiden makuelämysten paikka, etenkin syksyllä. Heti pyörältä laskeuduttuasi voit maistaa läheisen Alban palkittuja valkoisia tryffeleitä tai tutustua herkullisiin paikallisviineihin.

monferraton linna italiassa syksyllä


2. Italia: koe ruska Asiagon tasangolla

Asiagon tasanko on kesäisin pyöräilyn harrastajien suosiossa johtuen maisemien kauneudesta ja siitä, että alueella on runsaasti vaikeustasoltaan vaihtelevia polkuja. On kuitenkin hyvä tietää, että alue on syksyisin täysin poikkeuksellinen. Tasangon metsät muuttuvat punaisiksi, keltaisiksi, oransseiksi, ja väriloisto on niin kaunis, että turistit tulevat varta vasten katsomaan sitä ja osallistumaan sen kunniaksi järjestettävälle festivaalille. Hyppää pyöräsi selkään ja ota suunnaksi Sentiero delle Malghe: et tule katumaan sitä!

Italiassa pyöräily syksyllä on upea kokemus


3. Saksa: Neuschwansteinin linna metsien ja järvien välissä

Luultavasti jo tunnet Neuschwansteinin linnan, vaikket olisi siitä koskaan kuullutkaan! Ehkä tiesitkin, että Disneyn logossa näkyvä linna on oikeasti olemassa ja sijaitsee Saksassa, parin kilometrin päässä Münchenistä. Tämä 1900-luvun alussa valmistunut satulinna on nykyisin suosittu turistikohde. Juuri täältä Wagner löysi inspiraation joihinkin kuuluisimmista musiikkiteoksistaan, ja vieraillessasi paikassa ymmärrät hyvin miksi: linnaa ympäröivät salaperäiset metsät muuttavat syksyn kuluessa väriään kaikkiin punaisen ja kullan sävyihin, ja näky on yksinkertaisesti hämmästyttävä. Alue sopii erityisen hyvin pyöräilijöille: linnan luo pääsee pyörällä ja voit tehdä kierroksen järven ympäri mukavia pyöräreittejä pitkin. Muista maistaa kuumaa bratwurstia ennen kuin hyppäät takaisin satulaan!

Neuschwansteinin linna Saksassa on syksyllä suosittu pyöräretkikohde


4. Puola: Białowieżan metsän loputtomat ihmeet

Tänne on helppo "eksyä"" ja jäädä tuntikausiksi katselemaan syksyn lehtien lukemattomia värisävyjä. Białowieżan metsä Puolassa ei tuota pettymystä: se on villi, koskematon ja niin kaunis ja laaja, että se on päässyt UNESCO:n maailmanperintölistalle. Voit pyöräillä metsän läpi polkuja pitkin ja ihailla vuosisatoja vanhojen tammien kauneutta, josta tämä alue on tullut tunnetuksi. Eikä siinä vielä kaikki: hyvällä onnella saatat päästä näkemään muutaman eurooppalaisen biisonin, vaikka laji onkin nykyisin erittäin harvinainen. Tämän villin ja mittavan alueen tutkiminen vaatii hieman ennakkovalmisteluja: suosittelemme pyöräksi laadukasta maastopyörää hyvillä ja pitävillä renkailla.

Puolan Bialowiezan metsässä pyöräilijä voi nähdä biisonin


5. Yhdistynyt kuningaskunta: koe Skotlannin kesyttömät Ylämaat

Jos Euroopan villi luonto kiinnostaa sinua, olet varmasti jo kuullut Skotlannin Ylämaista. 'Ylämaat' ovat enimmäkseen asuttamatonta aluetta, mutta kuitenkin täynnä elämää. Täällä metsien ja runsaiden vesistöjen suojissa kukoistaa niin monta eläin- ja kasvilajia, että menet päästäsi pyörälle! Ajan mittaan tästä seudusta on tullut yhä houkuttelevampi hitaasti matkustaville, sekä jalan että pyörällä kulkeville: Ylämaita halkovat kaikkialla hyväkuntoiset maastopolut. Ehdotamme, että aloitat tutkimusretkesi Dunkeldin Hermitage Forest -metsästä, josta Tolkien ammensi inspiraationsa Taru sormusten herrasta -teoksen kirjoittamiseen. Lienee itsestään selvää, että ruska on täällä todella upea: alueen lukuisat puut puhkeavat unohtumattomaan väriloistoon.

Skotlanti on syksylläkin suosittu pyöräilykohde


6. Suomi: syksyisen Lapin taika

Suomen pyöräreiteillä on syksylläkin paljon annettavaa. Suomalaiset rakastamme puiden lehtien värien vaihtumista niin paljon, että olemme keksineet ilmiölle oman sanankin: ruska. Ja missäpä ruskasta olisi parempi nauttia kuin Lapissa juuri ennen lumen tuloa. Lappi on pyöräileville turisteille yksi Euroopan parhaista kohteista: pyöräteitä on kirjaimellisesti kaikkialla, niin kaupungeissa kuin metsän keskellä. Jos käyt Lapissa loppusyksystä, eivät poluilla rapisevat värikkäät lehdet suinkaan ole ainoa näkemisen arvoinen asia... Jos onni suosii, saatat päästä näkemään vilauksen kauden ensimmäisistä revontulista!

Kilpisjärvi ja Saana ovat myös pyöräilijälle sopiva kohde


7. Ranska: Provencen ruskan suunnaton kauneus

Ruskasta nauttiminen ei suinkaan ole ainoastaan Pohjois-Euroopan asukkaiden etuoikeus! Myös Välimeren alueella ruska on hämmästyttävä ja kiehtova. Jos haluat tarkkailla puista hiljalleen leijailevien lehtien loistokkaita värejä, Ranskan Provence on täydellinen paikka. Tällä alueella voit nauttia sekä pyöräilystä että maastopoluista paikallisten metsien uumenissa, tai kävellä lumoavan Rhône-joen varrella. Muista vierailla myös Avignonissa: suurenmoinen katedraali on tavallistakin kauniimpi syksyn väreissä. Jos pidät eniten maastopoluista luonnon keskellä, suosittelemme myös käyntiä Camarguessa. Siellä on paljon ratsastuspolkuja, jotka sopivat täydellisesti pyöräilijöillekin. Tämä kosteikkoalue on kuitenkin varusteiden kannalta hieman vaativa: parasta hankkia itsellesi vedenpitävät ja laadukkaat pyöräilyvaatteet.

pyöräretki Provencessa tulisi jokaisen kokeaEuroopan luonto on yltäkylläinen: mantereelta ja saarilta löytyy uskomattoman monipuolinen valikoima erilaisia maisemia, ja aina voit törmätä uusiin eläin- ja kasvilajeihin. Jos syksyn leiskuvat, runolliset värit kiehtovat sinua, lähde rohkeasti pyörän päälle ruskakierrokselle polkupyörällä Eurooppaan!


Varusteet pyöräretkellesi Bikesterilta:

Löydät Meidät Myös

Copyright © Bikester – All rights reserved