Contents
 

Bikester testaa – Garmin Edge Explore -ajotietokone

Bikester testaa – Garmin Edge Explore -ajotietokone

Kuka tahansa, joka liikkuu entuudestaan tuntemattomilla seuduilla – huolimatta urheilulajista – hyötyy valtavasti sähköisestä apulaisesta, joka näyttää oikean suunnan. Product Manager David, joka on vastuussa in-house pyörämerkkiemme komponenttien valikoimisesta, pääsi äskettäin testaamaan Garmin Edge Explorea sekä pyöräillessään, että hiihtäessään. Jos hänen kokemuksensa laitteen kanssa kiinnostavat, lue eteenpäin.

Niin kauan kuin muistan, hiihto ja pyöräily ovat olleet kaksi intohimoani. Suurimman osan vuodesta vietän vapaa-aikaani gravel-pyörälläni, etsien rinteitä, joita kiivetä (ja laskea). Kun ensilumet satavat, kaivan sukset esiin. Molemmissa lajissa on yksi selkeä yhdistävä tekijä – ylöspäin kiipeäminen on uuvuttavaa ja alaspäin tulo nopeaa! Koska suunnittelen tänä vuonna reissuja, jotka vievät minut tuntemattomille seuduille, olen etsinyt uutta polkupyörän ajotietokonetta, jonka avulla navigoida. Garmin Edge Explorer oli jo yksi vaihtoehdoistani, joten en voinut kieltäytyä, kun mahdollisuus testata sitä ilmaantui. Minulla ei ollut aiemmin ollut väri- tai kosketusnäyttöä ajotietokoneessani ja olin hyvin kiinnostunut näkemään miten tämä yhdistelmä, sekä kaikki muut toiminnot, toimisivat käytännössä.

ENSIVAIKUTELMA: LAITTEEN ASENNUS OLI LASTEN LEIKKIÄ

Ajotietokone teki minuun välittömästi vaikutuksen, jo avatessani pakettia. Paketointi on yksinkertaista ja voidaan helposti kierrättää. Laitteen asennus pyörään oli myös vaivatonta ja nopeaa. Koska olin jo käyttänyt toista Garminia, laitteen asennus oli lasten leikkiä. Mutta vaikka aiempaa kokemusta ei olisi, valikossa ympäriinsä navigoiminen on hyvin intuitiivista – kaikkiin tyypillisiin toimintoihin pääsee nopeasti ja helposti, eikä vähiten kosketusnäytön ansiosta. Ainoastaan Bluetooth-yhteys puhelimeen oli vähän hankala muodostaa, mutta sain sen lopulta toimimaan.

KÄYTÄNNÖN TESTI: POIS MUKAVUUSALUEELTA

Haastaakseni laitetta kunnolla, testasin sitä useassa erilaisessa tilanteessa. Ensiksi käytin sitä työmatkani seuraamiseen. Säästä ja energiatasoistani riippuen, matkani on jossain 15 ja 20 kilometrin välillä, silloinkin kuin lähestytään pakkaslukemia. Viikonloppuna toin Edge Exploren mukanani usealle pidemmälle ajolle lähimetsässä, jossa käytin sitä etukäteen suunniteltujen reittien navigoimiseen.

Halusin myös viedä Garminin pois mukavuusalueeltaan ja kokeilla, kuinka hyvin se toimisi muissakin urheilulajeissa. Siitä syystä otin sen hiihtoreissuillekin mukaan. Toimituksessa mukana tullut kotelo oli niillä varsin käytännöllinen, sillä sen avulla pystyin liittämään laitteen reppuni kantohihnaan. Edge Explore kirjasi matkani joka metrin ja pystyin sen avulla myös seuraamaan missä korkeuksissa liikuin. Yhdessä kohtaa näyttö lakkasi hetkeksi toimimasta, mutta ilma olikin kylmää – monta astetta nollan alapuolella. Tietojen kirjaaminen jatkui kuitenkin koko ajan taustalla ja pian näyttökin toimi taas.

PÄÄTELMÄ: TÄYDELLINEN LAITE MINULLE

Garmin Edge Explore oli epäilemättä erinomainen parannus vanhempaan ajotietokoneeseeni. Näyttö oli miellyttävän suuri ja sitä oli helppo lukea kaikenlaisessa valaistuksessa. Kosketusnäyttö toimi moitteettomasti jopa sateessa hanskojen kanssa ja teki laitteesta paljon helpompikäyttöisemmän. Reittejä voi luoda helposti ja niitä voidaan säätää lennosta, jos haluat esimerkiksi spontaanisti pidentää tai lyhentää matkaasi.

Tämä ajotietkone oli kuin tehty tarpeisiini. Työmatkaajille ja seikkaileville pyöräilijöille, jotka haluavat luotettavaa navigointia GPS-polkupyörän ajotietokoneeltaan, haluavat kirjata matkojaan tai haluavat kontrolloida muitakin laitteita, kuten valoja, tämä vekotin on varsin houkutteleva vaihtoehto hintaansa nähden.

Jos kuitenkin haluat vilkaisulla yksityiskohtaisempaa tietoa harjoittelustasi, tai suunnittelet pitkille off-road-maastopyörämatkoja, haluat ehkä valita GPS-ajotietokoneen laajemmalla toimintovalikoimalla.

Toiminnallisuus / Suorituskyky0%

Hinta-laatusuhde0%

Työn laatu / Kestävyys0%

Muotoilu / Ulkonäkö0%

Innovatiivisuus0%