Contents
 

Bikester testaa – Adidas FiveTen Freerider Pro -kenkä

Bikester testaa – Adidas FiveTen Freerider Pro -kenkä

Mikä on parempaa kuin rentoutua ja polkea pois viikon stressit? Mutta traililla ollessasi polkeaksesi itsesi onnelliseksi tarvitset mukavuutta jalkaterillesi…ja siinä oikeat kengät astelevat kuvaan. Kysymys kuuluu, onko Adidas FiveTen Freeriderista haasteeseen?

Testaajamme Alexander Stauden rooli meillä on Head of Bikes. Hän tekee töitä hankintaryhmässä, valiten ja johtaen tiimiä tuotteiden valikoinnissa huolella valittuun valikoimaamme. Alex on harrastanut pyöräilyä ylin 15 vuotta, työmatkaten toimistolle ja viikonloppuisin painuen paikallisille traileille. Hänen tarjoutuessaan testaamaan kenkiä, lähetimme hänelle parin kuullaksemme, mitä hän on niistä mieltä.

Olin oikeastaan jo kokeillut toistakin paria FiveTen Freeride-kenkiä, mutta ne eivät valitettavasti olleet minulle oikeat. Ne olivat liian painavat ja – oikealla koollakin – ne alkoivat tunnin pyöräilyn jälkeen tuntua epämukavilta. Ongelmallisinta oivat poljetut pätkät trailien välissä. Verenkierto kärsi silloin kun en seissyt polkimilla paino täydellisesti kengässä jakautuneena. Olin siitä syystä utelias kokeilemaan, josko Freerider Pro-versio tarjoaisi eroja istuvuuteen ja suoriutuisi paremmin polkiessa.

Mukava kenkä, joka sopii kaikille, vasta-alkajista edistyneihin kuskeihin.

ENSIVAIKUTELMAT

Ensivaikutelmani olivat varsin positiiviset – kengät olivat superkevyet. Siis ihan käsittämättömän kevyet! Oli punnittava vanhat kenkäni vaan nähdäkseen eron. Vanhat käytössä olevat kenkäni painoivat 570g, kun taas näiden kohdalla vaaka näytti 340 g. Ei paha!

Istuvuus oli aluksi pikkusen tiukka, mutta parinkymmenen minuutin pitämisen jälkeen ne istuivat erinomaisesti. Kokeilin kokoa 41 ja ne olivat oikeat. Sanoisin siis, että näiden kanssa voit luottaa tavalliseen kengänkokoosi.

KÄYTÄNNÖN KOE

Panin kengät koetukselle matkatessani Portugaliin, jossa ajoin Monchique-enduro-traileilla, sekä myös reiteillä lähempänä kotoa.

Kengät tuntuivat huomattavasti mukavammilta kuin mainitsemani vanha malli ja ne osoittautuivat aika tanakoiksi. Mitään erityishoitoa ne eivät tarvitse. Päinvastoin – pidin niitä ajaessani Algarven pölyisimpiä reittejä. Vain kaksi viikkoa aiemmin, kaikki metsät olivat palaneet maan tasalle metsäpaloissa, joten pölyä ja tuhkaa oli ihan älyttömästi ympäriinsä. Ajon jälkeen en olisi millään tunnistanut värin ”NightNavyksi”. Mutta ei tarvinnut tehdä muuta kuin naputtaa niitä yhteen ja harjata niitä vähän traililla ja takaisin päästyäni suihkuttaa vettä niiden päälle ja ne näyttivät taas uuden veroisilta. Ne olivat kuivuneet auringossa neljän ja puolen tunnin jälkeen, eikä värit olleet ollenkaan haalistuneet, niin kuin halvemmissa materiaaleissa tuuppaavat suorassa auringonvalossa tekemään.

Ominaisuuksien puolesta malli vaikuttaa aika normaaleilta. Adidas FiveTen käyttää kulutuksenkestävää materiaalia ja kestävää Stealth S1-kumia näissä. Nämä ominaisuudet varmaan selittävätkin, miten kengät kestivät trailien hiekkaa ja pölyä niin hyvin.

Kengänpohjien tarjoama pito on täydellinen – jopa liian täydellinen. Ei ollut helppo säätää tai korjata jalkaterän asentoa ajaessani. Se nyt on tietysti vain makuasia. Valitsin tästä syystä lukkopoljinversion testin jälkeen. Tarvitsen välittömästi 100% täydellisen jalkaterän asennon polkimella nopeissa laskuissa ja sen saan aikaan ainoastaan clip-in-järjestelmällä.

PÄÄTELMÄ

130€:n hinnalla Adidas FiveTen Freerider Pro on mukava keskihintainen kenkä, joka sopii kaikille, vasta-alkajista edistyneihin kuskeihin. Ne ovat huomattavasti kevyemmät, mukavammat ja pehmeämmät kuin aiemmin kokeilemani saman valmistajan pari. Lisäksi ne istuvat hyvin, tarjoavat hyvää pitoa ja niissä voi polkea melkein millä tahansa reitillä ja tienpinnalla kuivalla säällä. Nautin niissä polkemisesta ja suosittelen niitä kavereilleni mielelläni.

Toiminnallisuus / Suorituskyky0%
Hinta-laatusuhde0%
Työn laatu / Kestävyys0%
Muotoilu / Ulkonäkö0%
Innovaatio0%